El- och energiprogrammet på Vettergymnasiet

Vill du arbeta som supporttekniker, servicetekniker, nätverkstekniker, programmerare, webbutvecklare, designer, dataingenjör i framtiden? Då är dator- och kommunikationsteknik på Vettergymnasiet det rätta valet för dig. Vårt mål är att erbjuda den absolut bästa dator- och kommunikationstekniska gymnasieutbildningen i Jönköping.

El- och energiprogrammet på Vettergymnasiet riktar sig till dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du får du lära dig att arbeta med de tekniska områdena med en viss spets inom nätverk, programmering och webbutveckling.

Under dina tre år hos oss är du ute på arbetsplats i 15 veckor (APL), vilket ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet till jobb efter avslutad utbildning.

Efter gymnasiet hos oss förbereds du direkt till ett yrkesliv eller för vidare studier.
Vettergymnasiet erbjuder högkvalitativ utbildning inom el- och energiprogrammet.

Du läser ämnen som till exempel Dator- teknik, Mekatronik och Elektromekanik.

Dator- och kommunikationsteknik

På inriktningen datorteknik blir du duktig inom det datortekniska området. Du kan antingen söka jobb som systemtekniker, nätverkstekniker, programmerare, webbutvecklare osv efter plugget, eller så fortsätter du studera på högskola/universitet. Förutom en bra utbildning finns det också chans till att kunna förvärva ett eller flera attraktiva certifikat om du är villig att ge järnet. Vettergymnasiet har som ett av sina mål att erbjuda den bästa dator- och kommunikationstekniska utbildningen i Jönköping. Dator- och kommunikationsteknik är vår huvudinriktning. Du bygger ihop en dator i åk 1 som en del av kursen ”Datorteknik” m.m.

Automation

För dig som är allmänt tekniskt intresserad. Automation behandlar bl a områden inom automatiserade produktionssystem, el, data, pneumatik, värme, ventilation, styr och reglerteknik. Marknaden är idag het för automationsteknikern.

Elteknik

Denna inriktning väljer du om du vill bli elektriker. Du får alla de teoretiska baskunskaperna som behövs för att efter de obligatoriska praktikåren hos el -företag att kunna förvärva el -behörighet. Du lär dig bl a att installera, underhålla och reparera el -anläggningar, datanät, installation och felsökning av larm och övervakningssystem.