El- och energiprogrammet på Vettergymnasiet

Vill du arbeta som supporttekniker, servicetekniker, nätverkstekniker, programmerare, webbutvecklare, designer, dataingenjör i framtiden? Då är dator- och kommunikationsteknik på Vettergymnasiet det rätta valet för dig. Vårt mål är att erbjuda den absolut bästa dator- och kommunikationstekniska gymnasieutbildningen i Jönköping.

El- och energiprogrammet på Vettergymnasiet riktar sig till dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du får du lära dig att arbeta med de tekniska områdena med en viss spets inom nätverk, programmering och webbutveckling.

Under dina tre år hos oss är du ute på arbetsplats i 15 veckor (APL), vilket ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet till jobb efter avslutad utbildning.

Efter gymnasiet hos oss förbereds du direkt till ett yrkesliv eller för vidare studier.
Vettergymnasiet erbjuder högkvalitativ utbildning inom el- och energiprogrammet.

Du läser ämnen som till exempel Datorteknik, Mekatronik, Elektromekanik och Energiteknik.

Dator- och kommunikationsteknik

På inriktningen datorteknik hos oss, blir du duktig inom det datortekniska området. Du kan antingen söka jobb som systemtekniker, nätverkstekniker, programmerare, webbutvecklare osv efter plugget, eller så fortsätter du studera på högskola/universitet. Förutom en bra utbildning finns det också chans till att kunna förvärva ett eller flera attraktiva certifikat om du är villig att ge järnet. Vettergymnasiet har som ett av sina mål att erbjuda den bästa dator- och kommunikationstekniska utbildningen i Jönköping. Dator- och kommunikationsteknik är vår huvudinriktning. Du bygger ihop en dator i åk 1 som en del av kursen ”Datorteknik” m.m.

Yrkesintroduktion mot El- och energiprogrammet

Yrkesintroduktion mot El- och energiprogrammet (IMYEE) är för dig som vill arbeta inom IT men som saknar godkända betyg för behörighet till yrkesprogrammet El- och energiprogrammet.

Din utbildning kommer bestå av grundskoleämnen SV, EN, MA och eventuellt ID som du inte fått godkända betyg i, samt kurser från endast datortekniska ämnen så som b.la. Datorteknik 1a, Dator och nätverksteknik, Elektronik och mikroprocessorteknik m.m.

Målet med utbildningen är framför allt att bli nationell behörig till att söka ett nationellt program.

Exempel på jobb som du eventuellt kan jobba med efter yrkesintroduktionsprogrammet: Datasupport.