El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet (EE) på Vettergymnasiet

Vill du arbeta inom IT-branschen som Supporttekniker, Servicetekniker, Systemtekniker, Nätverkstekniker, Programmerare, Webbutvecklare, Designer, IT-säkerhetsspecialist eller Dataingenjör? Då är el- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik på Vettergymnasiet det perfekta valet för dig!

El- och energiprogrammet på Vettergymnasiet är för dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du får lära dig att arbeta och bli duktig inom det datortekniska området. Du läser ämnen som till exempel Datorteknik, Nätverksteknik, Programmering, Webbutveckling, Mekatronik, Elektromekanik och Energiteknik.

Under dina tre år hos oss får du även möjlighet att vara ute på arbetsplats i 15 veckor (APL), vilket ger dig värdefull arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till jobb efter avslutad utbildning.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att söka jobb som supporttekniker, servicetekniker, nätverkstekniker, webbutvecklare, programmerare med mera, eller att fortsätta dina studier på högskola/universitet. På Vettergymnasiet erbjuder vi en högkvalitativ utbildning inom el- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik.

Förutom en gedigen utbildning erbjuder vi även möjligheten att förvärva attraktiva certifikat om du är villig att satsa och ge järnet. Redan under första året får du även möjlighet att bygga ihop en dator som en del av kursen ”Datorteknik” med mera.

Vettergymnasiet ger dig de verktyg och den kompetens du behöver för att bli framgångsrik inom IT-branschen och öppnar upp spännande karriärmöjligheter för din framtid.

Cybersäkerhet!

Cybersäkerhet

Cybersäkerhet har alltid varit ett viktigt område. Med tanke på det senaste världsläget har kunskap om cybersäkerhet blivit ännu viktigare. Vettergymnasiet erbjuder kunskaper till elever inom EE-programmets inriktning Dator- och kommmunikationsteknink.

På Vettergymnasiet får du möjlighet att dyka i den fascinerande världen av cybersäkerhet. Du som elev kommer genom teori och praktiska övningar att få en förståelse för de metoder och verktyg som hackare använder för att få tillgång till system och tjänster.

Du får fördjupade kunskaper kring olika hot och underliggande mekanismer samt hur man skyddar sig mot attacker.

Vill du lära dig om cybersäkerhet, ska du söka till EE-programmet inriktning Dator- och kommmunikationsteknink på Vettergymnasiet!

Yrkesintroduktion mot El- och energiprogrammet

Yrkesintroduktion mot El- och energiprogrammet (IMYEE) är för dig som vill arbeta inom IT men som saknar godkända betyg för behörighet till yrkesprogrammet El- och energiprogrammet.

Din utbildning kommer bestå av grundskoleämnen SV, EN, MA och IDH som du inte fått godkända betyg i, samt kurser från El- och energiprogrammet. Kurserna SH, HI, RE och TK erbjuds också för de elever som är intresserade av att läsa dessa grundskolekurser av någon anledning utifrån individuellt studieplan.

Målet med utbildningen är framför allt att bli nationell behörig till att söka ett nationellt program.

Exempel på jobb som du eventuellt kan jobba med efter yrkesintroduktionsprogrammet: Datasupport.

Skolan erbjuder också platser på IMV och IMA inom introduktionsprogrammen.

Vad säger våra elever?

"Bästa gymnasieskola, jag rekommenderar den till alla som gillar el och datorer!"
- Haidar
"Tack vare min lärorika utbildning på Vettergymnasiet har jag nu fått fast jobb som fibertekniker med en fantastisk bra lön!"
- Dennis
"När jag började på Vettergymnasiet år 2015 så var jag en ung datorintresserad grabb utan framtidsplaner. Nu står jag här efter tre års yrkesutbildning med fast anställning. Vettergymnasiet har hjälpt mig att hitta ett roligt arbete där man får jobba med det man gillar och lärarna har alltid gett mig den hjälpen jag behöver."
- Filip
"Jag hade inga kunskaper inom datorteknik. På Vettergymnasiet fick jag lära mig precis allt om datorer, både i hårdvara och mjukvara. Alla lärare är väldigt engagerade och omsorgsfulla! Lärarna är alltid stöttande, pedagogiska, förstående och godhjärtade. Jag är väldigt glad och tacksam att jag har fått gå på Vettergymnasiet!"
- Johannes
"Jag trivs väldigt bra på El- och energiprogrammet på Vettergymnasiet. Jag gillar att det är mycket praktiskt. Mitt favoritämne är programmering där jag tänker på att utbilda mig senare som spelutvecklare."
- Liam