Esport

Vettergymnasiet är första gymnasieskola att erbjuda esport i Jönköping!

Esportens industri är en explosionsartat expansiv medieindustri i dagens samhälle. Esporten förenar teknikintresse, kreativitet, strategi och så mycket mer på sätt som tidigare inte skådats. Om du vill kombinera utbildningen med tekniska element från esportsvärlden är det här profilen för dig!

Under skoltid finns det på schemat tre pass per vecka dedikerad för esportsprofilen. Det innebär att du som elev varje vecka får lära dig nya saker om esporten som du kanske inte tidigare visste alls, eller så mycket om. På Vettergymnasiet inkorporerar vi både de mekaniska och strategiska delarna av utförandet i spelandet med de mer industriella bitarna som berör liveproduktion, varumärkesbyggnad och andra industrirelevanta kunskaper. Allt för att göra din kommande karriär inom esporten så lyckad som möjligt!

Om du bara är intresserad av en viss spetskompetens i esportens värld finns också möjligheter att individuellt anpassa lektionerna så att du kan få fortsätta utvecklas på din nivå i din egna takt.

Fördjupningarna vi jobbar med just nu är:

  • Livesändningsspecialist
  • Spelare – CS:GO
  • Spelare – League of Legends
  • Arrangörskap och projektledning

Är det dig vi söker?
Anmäl ditt intresse här!

Vill du veta mer om esport? Kontakta skolan på tel. 036-12 04 04 eller via email: info@vettergymnasiet.se

DreamHack satte tidigt Jönköping på esportsvärldskartan även långt utanför Sveriges gränser. Visionen är att elever ska hjälpa till att stärka Jönköpings position där i möjligaste mån de kan under utbildningen och i framtiden.

Händelse

Vettergymnasiet esport vann hela turneringen Corehack Rise 2019 i Counter-Strike, där de vann riktigt finna gamingtangentbord!

Vettergymnasiet esport vann hela turneringen Corehack Rise 2019 i Counter-Strike