Studera på Vettergymnasiet!

Vettergymnasiet är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium som startade år 2009. Att studera på Vettergymnasiet innebär utöver en trygg, kreativ lärandemiljö även goda förutsättningar för din framtida utveckling. Oavsett om du har som plan att studera vidare på högskola/universitet eller arbeta i den bransch du utbildas för så får du båda delarna hos oss! Vettergymnasiet är dessutom den första gymnasieskola att erbjuda esport i Jönköping!

Vi har elevengagerade lärare, en hög utvecklingstakt så att skolan ständigt ska bli bättre och tror starkt ständigt framför allt på att våra elever ska ha och få ljusa framtidsutsikter. På vår skola, med personlig atmosfär och bra individanpassande möjligheter. Här kan du verkligen utvecklas! Du är alltid välkommen till en prova på dag, du kan också göra en intresseanmälan.

Som elev på Vettergymnasiet erbjuder vi dig:

• Personligt utformad utbildning efter dina intressen och önskemål.
  • Flera veckors APL på lämpliga företag.
  • Fräscha lokaler.
  • Små arbetsgrupper.
  • Engagerade lärare.
  • Yrkesutbildningar som ger högskolebehörighet.
  • Skolmat av hög kvalité. Du äter på en restaurang med stora valmöjligheter.

Vanliga frågor

Självklart! Ett av våra mål är att vara Sveriges tryggaste och trevligaste skola. Vettergymnasiet har nolltolerans mot mobbning. Så här ser senaste resultatet från enkätundersökningen ut: Totalt 95% av eleverna tycker att skolan är trygg och 98% trivs bra i skolan.

Tryck här för att komma till utbildningssidan och välj sedan din utbildning som du är intresserad av, så kan du läsa om vad du kan jobba med.

Först och främst beror det på hur många platser skolan erbjuder och antal sökande.

I regel kommer alla in som är behöriga till respektive program så länge det finns lediga platser. Med behörighet menas för yrkesprogram att det krävs, minst 80 poäng samt där minst E i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik, samt fem övriga ämnen. På studieförberedande program krävs det att man har minst 120 poäng.

Om det är fler sökande än de platser skolan erbjuder, då avgör betyget vem som kommer in utifrån meritvärdet.

Ja, om du uppfyller kravet på minst 6 km färdväg från bostaden till skolan. Samma regler gäller över hela kommunens skolor.

Vi finns på Klostergatan 38, 553 35 Jönköping.
Har du frågor så kan du kontakta oss.
Välkommen!