Studera på Vettergymnasiet!

Vettergymnasiet är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium som startade år 2009. Vi är en liten skola med fräscha lokaler i centrala Jönköping. Att studera på Vettergymnasiet innebär utöver en trygg, kreativ lärandemiljö även goda förutsättningar för din framtida utveckling. Oavsett om du har som plan att studera vidare på högskola/universitet eller arbeta i den bransch du utbildas för så får du båda delarna hos oss!

Vi har elevengagerade lärare och tror starkt på dig som elev och ger dig den hjälp och stöd du behöver för att utvecklas så långt det går utifrån dina förutsättningar.

Eftersom vi är en liten skola har vi goda möjligheter att skapa goda relationer med dig som elev.

Du är alltid välkommen till en prova på dag, du kan också göra en intresseanmälan.

Som elev på Vettergymnasiet erbjuder vi dig:

• Engagerade lärare.
  • Gymnasieutbildningar av hög kvalité.
  • Yrkesutbildningar som ger högskolebehörighet.
  • Tillgång till läxhjälp.
  • Trevlig, trygg och lugn studiemiljö.
  • Flera veckors APL på lämpliga företag.
  • Centralt placerad skola med fräscha lokaler
  • Skolmat av hög kvalité. Så att du som elev ska få god energi under dagen. Du äter på en restaurang med stora valmöjligheter.
  • Skolan är till för våra elever och du får bl.a. friheten att vara med och bestämma i olika typer av aktiviteter.

Vanliga frågor

Först och främst beror det på hur många platser skolan erbjuder och antal sökande.

I regel kommer alla in som är behöriga till respektive program så länge det finns lediga platser. Med behörighet menas för yrkesprogram att det krävs, minst 80 poäng samt där minst E i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik, samt fem övriga ämnen. På studieförberedande program krävs det att man har minst 120 poäng.

Om det är fler sökande än de platser skolan erbjuder, då avgör betyget vem som kommer in utifrån meritvärdet.

Tryck här för att komma till utbildningssidan och välj sedan din utbildning som du är intresserad av, så kan du läsa om vad du kan jobba med.

Ja, om du uppfyller kravet på minst 6 km färdväg från bostaden till skolan. Samma regler gäller över hela kommunens skolor.

Självklart!

Ett av våra mål är att vara Sveriges tryggaste och trevligaste skola. Vettergymnasiet har nolltolerans mot mobbning. Så här ser senaste resultatet från enkätundersökningen ut: Totalt 98% av eleverna tycker att skolan är trygg och 98% trivs bra i skolan.

Resultat från Skolinspektionen visar också på att vi ligger över det nationella medelvärdet.

Vi finns på Klostergatan 38, 553 35 Jönköping.
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.
Välkommen!